Mrkvičkové pohlazeníčko



V čase brambor, mrkve, ranní tmy, večerního šera a podzimních depresí obzvlášť potěší vřelé pohlazení:

Co je na čtyři pořádné porce potřeba:
  • dvě pořádné cibule
  • pět pořádných mrkví
  • čtyři pořádné brambory
  • dvě lžíce hrašky
  • půl lžíce lahůdkového droždí
  • kmín, sůl, bílý pepř, nové koření, muškátový oříšek.

 Nadrobno nakrájenou cibuli smažíme na oleji. Když začne zlátnout, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a restujeme až počne měknout. Mrkev nikdy nekrájím na tenká kolečka,  uvnitř si tak uchová sladkost. Pak přidáme na tenčí plátky nakrájené brambory a znovu restujeme. Třeba míchat, brambory pouští škrob a lepí se. Osolíme a přidáme kmín, zelenina pustí vodu a nepřipaluje se.

Když už jsou mrkev a brambory napůl hotové, rozmícháme Hrašku ve sklenici vody a zeleninu zalijeme. Hned přidáme ještě horkou vodu tak, aby byla zelenina ponořená. Přidáme lahůdkové droždí a zbytek koření a dusíme chvíli pod pokličkou.

Mňam.

Vařil, fotil, snědl Petr


Oblíbené příspěvky