Jabkoláč



Na těsto:
  • 1 a půl hrnku mouky celozrnné
  • 1 a půl hrnku mouky pšeničné
  • necelý hrnek oleje
  • vanilkový cukr 
  • lžička kypřícího prášku
  • lžička jedlé sody
  • půlka lžičky soli
  • 2 lžíce medu nebo melasy
  • 2 hrsti datlí (když nejsou, nevadí, dejte více sladidla)
  • 3 jablka
  • půl hrnku vody
  • skořice
Na horní vrstvu:
  • půlku balení tapiokových perel
  • 2 až půl hrnků vody
  • sladidlo podle potřeby a chutě , já dala 2 hrsti datlí
  • hrst rozinek
  • hrst ořechů nebo semínek, dala jsem vlašské
  • 4 jablka
  • špetka soli
  • skořice
Nejdříve těsto. Smícháš vše sypké. Rozmixuješ vykrájená jablka s datlemi a vodou. Vody radši méně a pak přiliješ do těsta podle konzistence. Ono to záleží na šťavnatosti jablek. Vše to smícháš dohromady. Těsto se táhne, ale netrhá. Vyliješ do vymazaného plechu a pečeš půl hodiny na 180°C , Na konci píchni doprostřed špejli a když tam zůstane těsto, přidej chvilku času troubě.

Mezitím, co se peče a poté i chladne těsto. Dáš vařit tapioku se solí a vodou. Po deseti minutách by tapioka měla být vařená, poznáš to , že kuličky zprůhlední. Přidáš rozinky, oříšky, rozmixovaná vykrájená jablka s datlemi, skořici a ještě pokrájená na kostičky jablka. Ještě chvilinku povaříš. Puding vyliješ na u pečenou první vrstvu a necháš vychladnout.

Delicious appetit 
Jitka



Oblíbené příspěvky