Divoká pohanka



Potřebujeme :
  • projít se po zahradě a nasbírat vše zelené a jedlé, co nám přijde pod ruku, podle intuice a chuti - nasbírala jsem kopřivu, bršlici, česnekovou trávu, libeček, dobromysl, koriandr - pořádná mísa toho byla, hlavně kopřivy
  • 1 cibule, 
  • hrnek pohanky,
  • hrst hub - sušené předem namočíme, 
  • sojovka, 
  • sůl, pepř, 
  • česnek, 
  • med,  
  • olej.
Zapnu si hudbu :)

Dám vařit pohanku.

Na pánvi se smaží cibulka, přidám houby, na plátky nakrájené, trochu sojovky a lžíci medu. chvilku smažim do zlatova, jak se říká.

Pak na stejné pánvi osmahnu cibuli, česnek. Kopřivy spařím pod teplou vodou, komu vadí, že štípou. Všechnu zelenou divokost jemně pokrájim a přidám na pánev. Okořením. Osojovkuju. Chvilku smažím a nakonec přidám pohanku. A je to...

Divokou chuť
Jitka  


Oblíbené příspěvky

Obrázek

Fazolová sekaná

Obrázek

Dezerty Burizony