Bezové sušenky
Potřebujeme:
- 2,5 hrnků pšeničné hladké mouky (lze udělat celozrnné - 1 hrnek celozrnné mouky a 1,5 hrnku pšeničné)
- 1 hrnek bezového sirupu
- půl hrnku oleje (nebo půlka másla či jiného ztuženého tuku, který zahřejeme než ho přidáme- ztužený tuk vytvoří jakoby linecké sušenky)
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
- 1 hrst sušených brusinek (lze vynechat nebo nahradit rozinkama)
- 1 hrst slunečnicových semínek (lze nahradit oříšky nebo jinými semínky)
Postup:
Nejprve smícháme vše suché. Pak přidáme vše mokré. Zamícháme. Těsto by nemělo moc lepitZ těsta vytvoříme pokud možno stejnoměrné kolečka. Pečeme 20 - 25 minut na 180°C.
Uvařila jsem si k tomu Meltu jako u babičky.
Dobré pozastavení
Jitka