Vegan koláč s arónií

 
Z čeho:

- 2 hrnky pšeničné hladké mouky
- 1 hrnek pšeničné celozrnné mouky
- 3/4 hrnku třtinového cukru
- 1 kypřící prášek
- špetka soli
- malá lžička kardamonu
- malá lžička skořice
- 2 hrnky arónie - rozmixované
- 1 hrnek oleje slunečnicového
- 1 hrnek vody
- švestky na pokrytí koláčku, cca 2 hrnky

Arašídová drobenka:

- hrst namixovaných arašídů, půl hrnku třtinového moučkového cukru, půl hrnku oleje, půl hrnku hladké mouky


Postup:

Smícháme suché dohromady. Přidáme olej,vodu a arónii. Znovu smícháme. Vylijeme do olejem vymazaného plechu. Těsto by se mělo dát snadně vylít, pokud je hutnější, přidáme trochu vody.
Naklademe vypeckované švestky. Posypeme drobenkou - vše na drobenku smícháme a prohněteme.
Pečeme v troubě na 180°C na 30 minut.


Oblíbené příspěvky

Obrázek

Fazolová sekaná

Obrázek

Dezerty Burizony