Čína s česnekovými výhonky
Potkal jsem na farmářském trhu podivné bytost, které prodávaly podivné bytosti. Tak jsem to zkusil.
- Olej (dle vlastní filozifie)
- Dvě červené cibule
- Otýpku česnekových výhonků
- Půl hlavy čerstvého zelí
- Sojovou omáčku
- Směs koření gyros (česnek, cibule, celer, bílá hořčice, chilli, kmín, koriandr, muškátový ořech, nové koření, kurkuma, a nějaké to EEEE)
Na silném plameni necháme na oleji ztmavnout červenou
cibuli, raději více, aby cukr v cibulce začal pomalu karamelizovat. Když
cibulka tmavne, přihodíme na dvoucentimetrové kousky pokrájené česnekové
výhonky a znovu ostře posmažíme. Pak půl hlavy čerstvého na centimetrové
čtverečky pokrájeného zelí, které jenom prohřejeme, přičemž trošku zavadne.
Spolu se zelím vydatně polijeme sojovou omáčkou a okořeníme směsí koření gyros.
Smažíme rychle a krátce, podáváme samotné, s rýží nebo
s těstovinami.
Vyrobil: Petr Hájek