Kuskus s Jablky


Tak místo abych makal a živil rodinu, jako pořádnej chlap, tak si tady krájím jabka a píšu recepty jako nějaká ženská. Ostatně vždycky když držím v ruce jablko – plod rodu Malus, což znamená z latiny přeloženo špatný, vzpomínám na Adama a Evu a co se tam v tom ráji vlastně stalo. Nezačalo to špatně - a dobře to skončí - to je jasný. Jenomže nevím jaký je ten dobrý konec. Tohle je recept na jednu porci instantního jídla, jehož konzumace zaručeně vrcholí pocitem klasické chuti i nasycenosti.

Pro začátek dám zpěnit cibuli na slunečnicový olej. Oleje dám dost. Čtyři lžíce. Je to kvůli omaštění kuskusu. Cibuli nesmažím dlouho, spíš ji krátce nechám, aby se vyřádila na větší hloubce oleje. Zatím krájím jablko na malé kousky.

Na jednu chlapskou porci potřebuješ:
  • 80-100g kuskus
  • Jedna střední cibule
  • Slunečnicový olej 4 lžíce
  • Sůl
  • Jedno jablko

Jablko ze stromu poznání dobrého a zlého... Jasně to je obraz počátku duality, pravdy a lži. Jediné zlo na světě je lidská lež, pokřivené slovo, a jeho následky... Zvířata lhát neumí, rostliny lhát neumí, kameny lhát neumí... A Bůh jim tehdy říkal: nejezte to, bude Vám z toho blbě. Ale jablko je dobré k snědku :-) 

Co si tehdy asi řekli? Jaká byla prvotní lež? Jak tak znám muže a ženy, muž tehdá znejistěl, možná měl o ženu strach, třeba se bál hadů. A žena to vycítila a jako ideální partner ve škole mužskoženské polarity (polarita není dualita) mu s nadšením vmetla svůj objev nějakou nerozumnou a nepochopitelnou formou do tváře. A on o sobě tehdy zapochyboval (to neměl dělat) a začal se stydět. Zakryl si přirození. Lidi ztratili sebevědomí, vědomí vlastního Božství... A nahé Evy jsou od té doby nestydaté. A dualita, pravda a lež byla na světě...

Kuskus připravuji po svým. Nasypu ho do toho horkého kastrolku s cibulí, osolím, promíchám a zaliju horkou vodou. Odstavím z plotny, přikryju pokličkou a nechám odstát. Kdo se bojí hadů, raději se držte návodu na krabičce :-) Mezitím dodělám to jablko:

Proč se učí lidi lhát? Aby se naučili pravdě. Aby dosáhli Božského stavu vědomí - vědomého rozlišení pravdy a lži, dobrého a zlého. To dá rozum přeci. Celé dějiny naší civilizace (zhruba od druhé stránky Bible) jsou vlastně dějiny pravdy a lži... Ale já s tím končím! A tak, když na mě zase nějaká Eva vylítne se svými nesmysly, vezmu to jako pomoc a inspiraci a nahlas vyslovím pravdu. Nebo alespoň svoji pravdu tedy :-) A Eva díky tomu zjihne. Eva všechno dělá jenom pro Adamovu moudrost. To už znám a mohu dosvědčit. 

No, jablko je nakrájené. A tak ho vmíchám do odstátého kuskusu. A popřeju si dobrou chuť. Pěkně sám a v klidu. Jsem už totiž zralý muž. Už žiju ve svojí pravdě. Nepotřebuju, aby mě pořád někdo skenoval svým jasnovidným paprskem. 

Jenom jedno mi vrtá hlavou jako červ jablkem: Jestli ten Osvícený... Buddha třeba... Jak dlouho to vydržel bez ženské :-) 

Hmmm... Není to špatné :-)

Vyrobil: Petr Hájek

Oblíbené příspěvky

Obrázek

Fazolová sekaná

Obrázek

Dezerty Burizony