Zdravá láska



Potřebujeme:

Korpus

  • 1,5 hrnku čerstvě namletého ovsa
  • 1,5 hrnku hladké pšeničné mouky
  • 1 nastrouhaná červená řepa
  • 0,5 hrnku sušených brusinek
  • 0,5 hrnku namletých mandlí
  • 1,5 hrnek datlí 
  • 1 hrnek oleje
  • 1 hrnek vody
  • 1 špetka soli
  • 1,5 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžička vanilkového aroma nebo špetka vanilky
  • 0,5 lžičky sody
  • špetka kardamomu
Krém
  • 1,5 hrnek datlí
  • 1 vrchovatá lžíce kakaa
  • 0,5 hrnku kokosového tuku
  • 0,5 hrnku lněného semínka
  • 0,5 hrnku slunečnicového semínka
  • 0,5 hrnku vody

Naladění na vaření..

Smíchám suché ingredience. Datle rozmixuji s vodou a přiliju spolu se vším mokrým a suchým na korpus. Těsto by mělo mít hustě tekutou konzistenci, pokud je moc husté, přidejte vodu.

Formu vyložím pečícím papírem, vliji  do ní těsto a peču na 180°C 40 minut. Špejlí píchnu doprostřed, pokud na ní ulpí nedopečené těsto, peču dál o pár minut více. Píšu to proto, že každá trouba je jiná a tak lépe dopéci než nedopéci :)

Mezitím rozmixuju všechno na krém dohromady. Pokud lásku chcete mít nejčervenější na světě, přidejte i řepu do krému.

Vychladnutý korpus rozříznu podélně na půl. Namažu krémem uprostřed i na povrchu.

Já jsem se pokusila udělat improvizovanou citronovou polevu, ale budu jí muset ještě dotáhnout do pěkného vzhledu. Příště poliju čokoládovou polevou : kokosový tuk, kakao a med.

Láskyplnou chuť



Oblíbené příspěvky

Obrázek

Fazolová sekaná

Obrázek

Dezerty Burizony