Bezové sušenky






Potřebujeme:


  • 2,5 hrnků pšeničné hladké mouky (lze udělat celozrnné - 1 hrnek celozrnné mouky a 1,5 hrnku pšeničné)
  • 1 hrnek bezového sirupu
  • půl hrnku oleje (nebo půlka másla či jiného ztuženého tuku, který zahřejeme než ho přidáme- ztužený tuk vytvoří jakoby linecké sušenky)
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • 1 hrst sušených brusinek (lze vynechat nebo nahradit rozinkama)
  • 1 hrst slunečnicových semínek (lze nahradit oříšky nebo jinými semínky)

Postup:

Nejprve smícháme vše suché. Pak přidáme vše mokré. Zamícháme. Těsto by nemělo moc lepitZ těsta vytvoříme pokud možno stejnoměrné kolečka. Pečeme 20 - 25 minut na 180°C.

Uvařila jsem si k tomu Meltu jako u babičky.

Dobré pozastavení

Jitka

Oblíbené příspěvky

Obrázek

Fazolová sekaná

Obrázek

Dezerty Burizony