CHLEBA BEZ HNĚTENÍ ZE SUŠENÉHO DROŽDÍ


SUROVINY:

1 hrnek žitné mouky

3 hrnky hladké mouky

1 lžička kmínu

2 lžičky soli

1 lžička cukru

0,5 lžičky sušeného droždí

1 lžička octa

2 hrnky studené vody


POSTUP:


Promícháme suché a přidáme vodu a ocet.

Necháme být pod útěrkou ležet 3 - 12 hodin.

Už po 3 hodinách se dá péct, ale ideální těch 8 hodin. A déle tomu neuškodí.


Dáme rozpéct troubu na 250°C a dáme do ní hrnec (bez plastových částí ;) , aby se rozpálil, na půl hodiny.


Ihned potom promícháme těsto a vytvoříme z něj bochánek, posypeme moukou a necháme půl hodiny odpočinout.


Hrnec vyndáme, lehce posypeme moukou a vložíme těsto. Přikryjeme poklicí a pečeme 30 minut.

Potom sundáme poklici a snížíme teplotu na 220°C, při které se chleba peče dalších 20 minut.


Přísady jsou libovolné , semínka, oříšky, sušená rajčata, olivy...

Užívejte Jitka



Oblíbené příspěvky

Obrázek

Fazolová sekaná

Obrázek

Dezerty Burizony